Това написа столичният кмет Васил Терзиев във Facebook. Дарих на Асоциация

...
Това написа столичният кмет Васил Терзиев във Facebook. Дарих на Асоциация
Коментари Харесай

Терзиев дарил кметската си заплата на две каузи

Това написа столичният кмет Васил Терзиев във Фейсбук.

 

Дарих на Асоциация “Детско сърце ”, която сплотява родители, детски кардиолози, психолози, адвокати и всички, които дават своята безкористна помощ и поддържат деца и младежи със сърдечни болести. На близо 500 деца на година се откриват сърдечни проблеми, а най-малко 250 се нуждаят от интервенция през първата година от живота им. Имаме 20 000 пораснали деца и младежи с вродена сърдечна малформация.

Втората идея е тази на Асоциация " Муковисцидоза " България, които с дарението ще могат да обезпечат специфичните инхалатори, които употребяват техните пациенти. Евтината им версия коства 500 лева и е с 5 години гаранция. В момента има акция за събирането на 25 000 лева за 50 инахлатора, които са безспорна нужда за пациентите с изключение на нужните им лекарства. В България има към 300 пациенти регистрирани с муковисцидоза - най-често срещаното генетично рядко заболяване, което нормално се демонстрира в ранна детска възраст и визира белите дробове и стомашно-чревната система.
Надявам се, че споделяйки всички тези ориси и дела, ще съумея да стимулирам и други да създадат своето малко положително дело.

Разбирам всички, които ще кажат, че това не е систематичното решение и съм подготвен да се съглася. Осъзнавам, че е отговорност на нас - управниците, да създадем по този начин, че всички нуждаещи се да не би трябвало да търсят помощ по този метод. Доколкото можем ние ще се постараем всичко, което зависи от нас в Столичната община да бъде направено и подобрявано. Това ще отнеме време, което всички тези хора нямат, по тази причина ще продължа да подарявам всеки месец своята заплата по този начин, както дадох обещание. И ще давам естрада на идеите и апелите за помощ, с цел да може повече хора да се включват в тези благородни начинания.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР